Det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning?   

I disse år vokser cyberkriminalitet nemlig eksplosivt, hvilket burde få alarmklokkerne til at ringe. Alligevel investerer mange danske små og mellemstore virksomheder ikke i cybersikkerhed. De ser ikke sig selv som potentielle mål for cyberangreb – viser undersøgelse fra Norstat – selvom antallet af angreb mod danske virksomheder steg voldsomt med 64% fra 2021 til 2022 ifølge en analyse fra SMVdanmark. Den tankegang har brug for at blive justeret, så virksomhederne står stærkere nu og i fremtiden overfor cyberangreb.  

Derfor går TDC Erhverv og Alm. Brand sammen for at få små og store danske virksomheder til lettere at forstå alvoren bag tallene og anerkende nødvendigheden i både at sikre sig bedre mod hackerne og forsikre sig, hvis nu angrebet alligevel rammer. Det giver dobbelt tryghed i en usikker tid. Sammen vil vi også levere rådgivning til at håndtere en situation, hvor virksomheden bliver udsat for et cyberangreb. For det kan være en meget kompleks oplevelse, der kræver erfaring.   

At spare på cybersikkerhed er en dårlig forretning  

Der er flere grunde til at fokusere på cybersikkerhed for en virksomhed end blot økonomi. For er der ikke styr på sikkerheden, skaber det et utrygt arbejdsmiljø for medarbejderne. Ligesom det heller ikke er befordrende for samarbejdspartnere at være engageret med en virksomhed, der ikke passer godt nok på data osv. Udover de umiddelbare tryghedsskabende fordele, der er ved at opjustere cybersikkerheden, kan det også give en konkurrencefordel at kommunikere, at man har fokus på at beskytte immaterielle aktiver som kundedata og øvrige digitale infrastruktur. I usikre tider vil det være et stærkt kort at kunne vise den ansvarlighed for omverdenen.   

EU-direktivet NIS2 (forkortelse af Net og Informationssikkerhed version 2), som blev vedtaget i 2022, er endnu en grund til at tænke i mere cybersikkerhed. NIS2 bliver sat i verden for at forbedre cybersikkerheden i virksomheder på tværs af alle EU-lande. For at leve op til NIS2 skal virksomheder have etableret ekstra sikkerhedsforanstaltninger. I TDC Erhverv hjælper vi virksomheder og organisationer med at leve op til NIS2-direktivet.   

Der er i det hele taget mange grunde til at starte oprustningen og stoppe undervurderingen af cybertruslerne. Sammen med Alm. Brand vil vi skabe mere tryghed og færre bekymringer for jer virksomheder, der i forvejen har nok at se til. Vores rådgivning og løsninger indenfor it-sikkerhed sat sammen med Alm. Brands forsikringer i særklasse giver jer maksimal tryghed med det bedste fra to verdener. Så kan I fokusere endnu mere på jeres kerneforretning, være en tryg arbejdsplads og en sikker samarbejdspartner.     
 

Har jeres virksomhed godt styr på cybersikkerheden? Få et overordnet indblik og svar med det samme via  Sikkerhedsprofilen.